top of page

A jóga nidra a jógi alvása, a mélylazítás rendkívül hatásos jógatechnikája. Csak kevesen vannak tudatában annak, hogy a testi és szellemi egészség attól a képességtől is függ, hogy tudunk-e jól lazítani. A jóga nidra gyakorlásával ez fejleszthető.

 

Első fokozatát fizikai és mentális lazítás eszközeként használjuk, amely tudatos izomlazítással és mentális irányítással éri el a feszültségek feloldását. Ez azonban még nem a valódi jógikus alvás, amely majd a tudat sokkalta mélyebb rétegeibe hatol, hanem annak nélkülözhetetlen előkészítő fokozata. Minden egyes fokozata egyre mélyebb tudatszintek megismeréséhez, egyre finomabb rétegek tisztításához vezet. Egy 40-45 perces gyakorlás - a pihenés tekintetében - 4-5 óra természetes alvással ér fel. Ebben az állapotban az elme és a mentális tudatosság elválik az érzékszervek ingereitől és eljuthatunk a koncentráció magasabb fokaihoz.

A jóga nidrát vezeti: Janetka Nelli

 

A gyakorlást követően folytatva a belső utazást, hangokkal és zenével kísérünk, vezetünk - azzal a szándékkal, hogy segítsük a folyamatokat, amik a gyakorlás során elindultak.

Szitár, citera és gitár húrjain Dávid Kiss András rezgeti a teret.

 

Hozzájárulás: 6000 Ft

Időpont: 2O24. február 1O. 16:3O-18:3O

Helyszín: YogaFlow Pécs, Petőfi Sándor utca 63.

 

Előzetes bejelentkezés az alábbi e-mail címen: holisticasambodhya@gmail.com

bottom of page